Tamminiemi Phone_FHA

Ole mukana LIVIND-hankkeessa!

Hankkeen aikana toteutetaan useita kansainvälisiä ja kansallisia webinaareja ja verkkotyöpajoja. Useimmat tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Osallistu, keskustele, jaa kokemuksistasi

Kansainvälisiä tapahtumia

LIVIND-hankkeessa järjestetään vuoden 2022 aikana useampi kansainvälinen webinaari, jotka käsittelevät elävän aineettoman kulttuuriperinnön ja kestävän kehityksen välisiä yhteyksiä eri näkökulmista. Webinaarit tarkastelevat elävän perinnön kestävyyttä taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja tietysti kulttuurisen kestävyyden näkökulmista.

Tarjolla on hieno mahdollisuus oppia lisää kestävästä kehityksestä ja kasvattaa kansainvälisiä verkostoja!

Tapahtumat on tarkoitettu perinteen harjoittajille, kulttuurialan toimijoille, järjestöille, museoväelle, tutkijoille, taiteilijoille, yrittäjille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Toivomme saavamme koolle laajan joukon ihmisiä, jotka työskentelevät elävän perinnön eri alojen parissa: käsityöt, esittävät taiteet, luontoon liittyvät perinteet, suullinen perintö, juhlat, ruoka jne.

Kotimaisia keskusteluja

Kansainvälisten webinaarien lisäksi kussakin hankekumppanimaassa järjestetään joko verkkovälitteisiä työpajoja tai kasvokkain toteutettavia tapaamisia. Nämä tapahtumat järjestetään eri kielillä, joten LIVIND-hankkeeseen voi osallistua myös muulla kuin englannin kielellä.

Kansainvälisistä webinaareista tiedotetaan lisää tällä sivustolla, hankkeen Facebook-sivulla sekä postituslistamme kautta (englanniksi).

Suomenkielinen webinaari 9. maaliskuuta…

Suomessa järjestetään 9. maaliskuuta 2022 LIVIND — elävä perintö ja kestävä kehitys -webinaari. Webinaari on samalla yksi Euroopan kulttuuriympäristöpäivät -tapahtumista (European Heritage Days, EHD), joissa vuoden teemana on Kestävä perintö.

Tilaisuudessa avataan suomeksi, miten YK:n Agenda 2030 ja kestävän kehityksen tavoitteet linkittyvät elävän perinnön työhön. Lisäksi tapahtumassa julkistetaan uusi opas, joka avaa elävän perinnön vastuullista tuotteistamista matkailun alalla. Opas on Visit Finlandin ja Museoviraston yhteistyön tulosta.

Webinaaripäivää piristää Puhti Duon esiintyminen!

… ja verkkotyöpaja 16. maaliskuuta

Viikko webinaarin jälkeen pidetään työpaja-osuus, jossa pääsee käsittelemään elävän perinnön ja kestävän kehityksen välisiä kytköksiä syvemmin. Työpajassa käytämme virtuaalista Howspace-työtilaa, jossa pääset keskustelemaan lisää kestävyyden eri näkökulmista elävän perinnön kannalta, kuulemaan muiden kokemuksista ja jakamaan omasta osaamisestasi. Työtila on englanninkielinen.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan (linkki tapahtumasivulle).